Annons

Något ljusare för marknaden

Den globala läkemedelsmarknaden kommer att växa mer under 2010 än
vad man tidigare trott skriver IMS Health i en analys. En stor del av
ökningen förklaras med en ökas marknad i USA.

15 okt 2009, kl 14:31
0

Annons

Med flera sviktiga patentutgångar och en världsekonomi i gungning var prognosen som IMS Health gjorde i våras mestadels dyster. När det internationella analysföretaget nu presenterar en ny prognos är siffrorna en aning ljusare.

I april var bedömningen att den globala läkemedelsmarknaden skulle växa med omkring tre procent 2010. Nu spår de att tillväxten hamnar på 4 ? 6 procent. De skriver också upp femårsprognosen för
marknaden för receptbelagda läkemedel med en procentenhet.

IMS förklarar den stärkta marknaden främst med saker som sker i USA. Ett exempel är den hälsoreform som är på väg att genomföras som troligen kommer innebära att fler patienter får tillgång till receptbelagda läkemedel. Växande marknader i bland annat Kina, Ryssland, Indien, Sydkorea och Mexiko spås få en ökad årlig tillväxt med 13 till 16 procent under de kommande fem åren.

Patentutgångar anges som det främsta skälet till att marknaden inte ser bättre ut. Fram till 2013 kommer läkemedel som i dagsläge genererar 137 miljarder dollar att utsättas för generisk konkurrens.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng