Miljontals falska läkemedel beslagtagna

34 miljoner beslagtagna förfalskade tabletter på två månader. Det är
resultatet av en gemensam tullaktion mot förfalskade läkemedel som de
27 EU-länderna genomfört under hösten. 

19 dec 2008, kl 12:59
1

Från mitten av oktober till mitten av december har tullmyndigheter runt om i Europa kört aktion ?Medifake?. Utifrån en strategi som tagits fram av EU-kommissionen, de olika tullmyndigheterna och läkemedelsexperter har tullarna i 27 länder haft särskilt span på förfalskade läkemedel.

Och resultatet blev förvånande för alla inblandade. Totalt beslagtogs 34 miljoner förfalskade tabletter under två månader. Det enskilt största, och också den historiskt största konfiskeringen av förfalskade läkemedel i Europa, gjordes vid flygplatsen i Bryssel. Där har de beslagtagit 2,2 miljoner förfalskade tabletter, av dem var 1,6 miljoner smärtstillande och 600 000 var malarialäkemedel.

De läkemedelsgrupper som totalt dominerar i tillslagen är förfalskningar av antibiotika, cancerläkemedel, malarialäkemedel, kolesterolsänkare, smärtstillande och Viagra. Stora mängder av pseudoefedrin beslagtogs också.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng