Annons

Kraftig ökning av beslagtagna läkemedel

Under förra året gjorde tullen närmare 6 000 narkotikabeslag, en kraftig ökning jämfört med 2010. Främst är det beslagen av narkotikaklassade läkemedel som ökat.

19 jan 2012, kl 11:08
1

Annons

Det är främst tullens satsning på att kontrollera post- och kurirflödet som förklarar de ökade beslagen. Under 2011 ökade de narkotikabeslagen med över 50 procent, från knappt 2000 2010 till över 3000 ifjol, en stor del just narkotiska läkemedel.

Men ökningen
av den här typen av beslagtagna försändelser är också ett tecken på att den illegala internetförsäljningen fortsätter att öka, enligt Tullverket.
Beslagen av narkotiska läkemedel i pulver- och flytande form ökade också från knappt 13 kilo 2010 till över 40 kilo i fjol när det gäller pulver. I flytande form beslagtog man åtta liter 2011, året dessförinnan 1,5 liter.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Redan nu finns det cannabis i olika former, tillåtna både i Sverige och i utlandet. Det konstiga är att det som narkotikastämplas, är det som andra svenskar idag använder som läkemedel. Förr om åren har det alltså varit människor med t ex ADHD som har hamnat i brottsregister och fängelse, för att de har tagit illegal narkotika, därför att de har mått bättre av det. Är inte det konstigt? För hur ska man kunna skilja på att må bra, från att känna sig bra och vara tillfreds med tillvaron? Eller det kanske ska vara så att tillvaron ska upplevas som ett ständigt gissel, med depression, nedstämdhet och konflikter med främmande människor? För tänk om man bara behöver ta ett piller om dagen, för att sedan kunna koncentrera sig på att klara av läxor eller arbetsuppgifter? Själv skulle jag mycket gärna vilja ha cannabis i sprej eller tablettform, för att kunna sova tillräckligt mycket på natten. För att sedan vara pigg och alert dagen därpå. Utan biverkningar.. Utan att behöva använda “skumma” legala eller illegala “kosttillskott”. När det finns Sativex, Marinol eller Bedrocan. Istället ska jag ta s k antihistaminer som inte gör någon skillnad alls, eller, ännu värre, beroendeframkallande läkemedel. Som läkarna inte vill skriva ut, just därför att de är just beroendeframkallande.