Internationell insats mot illegala läkemedel

Över 42 000 tabletter togs i beslag i Sverige under Interpols satsning mot olagliga läkemedel i slutet av september. Hittills har Läkemedelsverket funnit olagligt sibutramin i tillslaget.

3 okt 2011, kl 12:09
0

I slutet av september deltog ett drygt 80-tal länder i Interpols insats mot olagliga läkemedel, Pangea IV. Resultatet i Sverige blev bland annat att fyra webbplatser stängdes ned och sju personer misstänkta för inblandning i försäljning av olagliga läkemedel greps. Från de fyra webbplatserna har det gått att beställa potenshöjande medel och bantningspreparat.
Polisen genomförde husrannsakningar i Stockholmsområdet, Uppsala, Hallstahammar och Bollnäs.

På Läkemedelsverket
som analyserar de beslagtagna medlen, har man hunnit göra en analys och konstaterat att bantningsprodukterna innehöll sibutramin.
? Det har vi också funnit i tidigare bantningsprodukter som säljs på nätet, berättar Maria Gustavsson, utredare på Läkemedelsverket.
? Sibutramin var substansen i bantningsläkemedlet Reductil som drogs in på grund av riskerna för hjärtkärl-biverkningar. Nu lever substansen ett eget liv på nätet, konstaterar hon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng