Merck söker förlikning i utvalda rättsfall

Amerikanska Merck meddelade idag att man kommer att söka förlikning i de rättsfall i USA som gäller patienter som tagit Vioxx under en längre tid och haft få andra riskfaktorer för hjärtkärlsjukdom.

26 aug 2005, kl 18:09
0

Idag meddelade en talesman för Merck i USA att företaget kommer att söka förlikning i ett antal av de rättsfall som är under uppsegling i USA.

Företaget understryker dock att man kommer att bedöma varje enskilt fall för sig och att förlikning inte kommer att bli aktuellt i samtliga fall.

Man siktar i första hand på uppgörelser i de fall som gäller patienter som tagit Vioxx under en längre tid och haft få andra riskfaktorer för hjärtkärlsjukdom, rapporterar nyhetstjänsten Forbes.com.

I förra veckan meddelades i Angleton, Texas, domen i den första rättegången i USA i efterspelet av indragningen av Vioxx. En änka tilldömdes ett rekordhögt skadestånd, 253 miljoner dollar, efter att hennes make, som fått Vioxx, avlidit.

Merck har meddelat att man avser överklaga domen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng