Merck skär ner på personalstyrkan

Merck & Co ska spara. Fram till år 2011 kommer företaget att minska
sin personalstyrka med 7200 personer. Det framgick när de presenterade
sin delårsrapport på onsdagen.

23 okt 2008, kl 12:08
0

Som en del i en stor omstruktureringsplan har ledningen på Merck beslutat att dra ner rejält på antalet anställda. Målet med planen är att spara omkring 4 miljarder dollar fram till 2013. Besparingarna är ett tillägg till tidigare annonserade totala besparingar på 4,5- 5 miljarder dollar fram till 2010.

De tjänster som nu kommer att tas bort drabbar alla områden i bolaget och 40 procent av minskningen kommer att ske i USA. Omkring 6 400 personer kommer att få lämna företaget medan 400 är nu lediga tjänster som inte kommer att tillsättas. Tidigare i september meddelade i Sverige att 37 tjänster kommer att dras in här.

Vidare framgår det av rapporten att Merck kommer att påskynda en ny mer kundcentrerad säljmodell och att fem av koncernens 31 tillverkningsanläggningar antingen ska läggas ner eller säljas.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng