Annons

Losartan rekommenderas för behandling av nefropati

I skuggan av Life-studien rekommenderade en expertgrupp inom det amerikanska läkemedelsverket FDA den 12 april att losartan kan användas för nefropatibehandling hos patienter med typ 2-diabetes.

16 apr 2002, kl 18:34
0

Annons

Medlemmarna i FDA:s Cardiovascular and renal drugs advisory committee tog ett överraskande beslut vid fredagens möte. Med rösterna 8 mot 3 rekommenderar de att MSD:s läkemedel losartan (Cozaar) ska godkännas för behandling av nefropati hos patienter med typ 2-diabetes. Tidigare i år röstade samma expertgrupp, med liten majoritet, emot att en annan AII-antagonist, irbesartan (Aprovel), skulle godkännas för samma indikation.

Studierna som ligger till grund för expertgruppens beslut är Renaal (losartan) och IDNT (irbesartan), som båda presenterades i maj 2001. Tidigare har gruppmedlemmarna ansett att resultaten i de båda studierna inte var tillräckliga för ett rekommenderande beslut. Nu har de alltså omvärderat Renaal-studien utan att några nya data har tillkommit.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng