LFN börjar granska migrän och mage

Som Läkemedelsvärlden skrev i nr 10/03 börjar nu Läkemedelsförmånsnämnden LFN sin genomgång av läkemedelssortimentet på den svenska marknaden. Först ut är läkemedel mot migrän och syrarelaterade symtom.

21 okt 2003, kl 14:46
0

Annons

LFN ska pröva statens subventioner av de drygt 2 000 läkemedel som i dag är subventionerade och ingår i högkostnadsskyddet enligt de gamla reglerna. Genomgången beräknas ta cirka fem år.

Först ut i genomgången är läkemedel som används mot migrän och läkemedel mot syrarelaterade symtom – magsår, sur mage, halsbränna och liknande. Det skriver LFN i ett pressmeddelande.

– När genomgången är klar ska vi i Sverige subventionera de bästa och mest effektiva läkemedlen till ett så bra pris som möjligt. Vi sorterar därmed ut de läkemedel som inte ger tillräcklig nytta ställd i relation till vad de kostar, säger Ann-Christin Tauberman, generaldirektör på LFN.

? Men det innebär inte att vi bara ska ha billiga läkemedel i förmånssystemet. Har läkemedlet positiva effekter på människors hälsa och livskvalitet, då får de också kosta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng