Lansering av Brilique försenas i Frankrike

Franska experter vill ha mer faktaunderlag om Astrazenecas nya blodförtunnare Brilique innan de släpper ut det på marknaden.

24 mar 2011, kl 11:27
0

Annons

Det blodförtunnande medlet Brilique (ticagrelor) godkändes centralt av EU-kommissionen i början av december förra året och har börjat lanseras i flera europeiska länder. Men nu har Astrazeneca stött på patrull i Frankrike sedan en expertgrupp som bistår den franska regeringen i subventionsfrågor begärt in kompletterande information, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Från Astrazeneca säger man att man planerar att återkomma med en ny ansökan i Franskrike inom de närmsta månaderna. Den amerikanska myndigheten FDA beslöt i början av februari att förlänga sin granskningsperiod av ticagrelor i sex månader eftersom även de ansåg det nödvändigt med ytterligare uppgifter om preparatet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng