Landstingen 300 miljoner minus på läkemedelsnotan

Landstingets kostnader för läkemedelsförmånen blev cirka 17 miljarder kronor förra året. Det visar preliminära siffror från Apoteket.

13 feb 2002, kl 13:48
0

Annons

Statsbidraget till landstingen var 16,7 miljarder. Enligt avtalet med staten ska underskottet delas lika mellan landstingen och staten.

Landstingens del av underskottet består av en kollektiv del som betalas av landstingskollektivet och en individuell del som betalas av varje enskilt landsting.

Stockholm, Västra Götaland och Skåne är de landsting som har de största underskotten, 81, 42 och 53 miljoner back. Det är också de landsting som har de största läkemedelskostnaderna och det största statsbidraget.

Ett enda landsting, Gävleborgs, har inte använt hela bidraget från staten utan hade vid förra årets slut ett överskott på 15 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng