Annons

Kemister skräddarsys för läkemedelsindustrin

Stockholms universitet ska starta en ny linje i läkemedelskemi som är anpassad efter industrins behov

12 feb 2002, kl 15:28
0

Annons

Till hösten startar Stockholms universitet en ny linje i läkemedelskemi. Syftet är att möta den stora efterfrågan på utbildade kemister inom forskningssektorn i den svenska läkemedelsindustrin.
?Svensk läkemedelsindustri kommer under en lång tid framåt att ha ett stort behov av kvalificerade kemister inom forskning och utveckling?, spår Dr Claes Wilhelmsson, Astrazenecas forskningsdirektör.
Den nya utbildningen lägger stor vikt vid uppbyggnad och design av organiska föreningar, men även på analys och funktion av dessa. Bland annat kommer en halv termin att ägnas åt hur läkemedel fungerar och verkar i människokroppen.
? Utbildningen är skräddarsydd för att passa läkemedelsindustrin. Den viktigaste nyheten är påbyggnadsblocket med kurser i avancerad organisk kemi och bioanalytisk kemi, säger professor Jan-Erling Bäckvall, kursansvarig.
Utbildningen är fyraårig och leder fram till magisterexamen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng