Läkemedelsverket frågar EMEA om Crestor

Enligt Ekot kommer Läkemedelsverket inom kort att ställa en fråga till den europeiska läkemedelsmyndigheten om huruvida den anser att rosuvastatin (Crestor) bör granskas ytterligare.

19 aug 2004, kl 11:31
0

Annons

EMEA valde i juni att revidera produktresumén för rosuvastatin (Crestor) efter en granskning av tillgängliga data. Detta gjorde att Läkemedelsverket gick ut med ett observandum där man bland annat underströk de risker som finns med preparatet i högsta rekommenderade dos. Astrazeneca skickade samma dag ut ett varningsbrev till europeiska läkare.

Idag förekommer dock medieuppgifter om att Läkemedelsverket vill verka för att Crestor granskas ytterligare på europeisk nivå.

– Det här måste vara ett missförstånd, säger Björn Beermann, professor på Läkemedelsverket i morse till Läkemedelsvärlden.

Men enligt Ekot avser Läkemedelsverket ställa en fråga till den europeiska läkemedelsmyndigheten.

– Den fråga vi kommer att ställa är om det finns anledning att initiera någon utredning. Vi har tagit del av informationen som förekommit i media och tycker det finns anledning att ställa frågan, säger Gunilla Sjölin Forsberg, enhetschef på biverkningsenheten på Läkemedelsverket, till Ekot.


Fotnot: I ett senare förtydligande från Läkemedelsverket (2004-08-19) understryks att frågan är helt rutinmässig och snarare berör “hur man ska ställa sig till den amerikanska debatten”.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng