Annons

Läkemedelsverket följer bara lagen

Läkemedelsverket följer den lagstiftning som riksdagen har beslutat. Av den framgår att vaccinationskampanjer mot infektionssjukdomar inte är förbjudna (21 a § tredje stycket läkemedelslagen). Den av riksdagen uppställda regeln ändras eller inskränks inte av att regeringen ger ett exempel på en kampanj i sin proposition. Om Thomas Nihlén är missnöjd med hur lagstiftningen har utformats […]

28 apr 2008, kl 16:10
0

Annons

Läkemedelsverket följer den lagstiftning som riksdagen har beslutat. Av den framgår att vaccinationskampanjer mot infektionssjukdomar inte är förbjudna (21 a § tredje stycket läkemedelslagen). Den av riksdagen uppställda regeln ändras eller inskränks inte av att regeringen ger ett exempel på en kampanj i sin proposition. Om Thomas Nihlén är missnöjd med hur lagstiftningen har utformats bör han verka för att den ändras, som riksdagsman har han den möjligheten. Läkemedelsverket kan inte ändra vad riksdagen har beslutat.

Läkemedelsverket instämmer till fullo i vikten av att allmänhet och sjukvårdspersonal får tillgång till en opartiskt, korrekt och producentobunden information om läkemedel. Därför har Läkemedelsverket informerat om att långtidsdata för både Gardasil och Cervarix saknas. Detta framgår av de läkemedelsmonografier som publicerats i oktober 2006 (Gardasil) respektive februari 2008 (Cervarix). Några av Läkemedelsverkets experter inom området medverkade också i den utredning SBU gjorde och som publicerades i slutet av januari i år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng