Annons

Läkemedelsvärlden utlyser en tävling!

I läkemedelsterminologin finns många uttryck som används överdrivet ofta, och framförallt på engelska. Det är uttryck som drug development, pipeline, pharmacovigilance, CRO”s och många fler. På Läkemedelsvärlden vill vi främja det svenska språket och välkomnar därför förslag på hur dessa och andra medicinska ord kan användas på svenska istället. Skicka dina förslag med e-post till […]

23 okt 2001, kl 16:38
0

I läkemedelsterminologin finns många uttryck som används överdrivet ofta, och framförallt på engelska. Det är uttryck som drug development, pipeline, pharmacovigilance, CRO”s och många fler.

På Läkemedelsvärlden vill vi främja det svenska språket och välkomnar därför förslag på hur dessa och andra medicinska ord kan användas på svenska istället.

Skicka dina förslag med e-post till tips@swepharm.se senast söndag den 2 december. I nummer 1-2, som utkommer i slutet av januari, kommer vi att lista de bästa förslagen. Tre vinnare får fina priser.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng