Annons

Läkemedelsvärlden ökar mest igen

För andra året i rad är Läkemedelsvärlden den medicinska tidning i Sverige som ökar mest. Med sin ökning på 10,8 procent är tidningen ensam om att öka med över tio procent. Även i reella tal toppar Läkemedelsvärlden listan med en ökning med 900 exemplar.

4 jul 2002, kl 07:19
0

Intresset för medicinsk press ökar i Sverige. Det kan man utläsa av förra årets upplagesiffror från Tidningsstatistik AB (TS) som offentliggjordes den 1 mars i år. Bland de tidningar som förra året kunde delas upp i ?vinnare? och ?förlorare? är det i år en betydligt positivare bild som visas. De flesta tidningarna ökar sina upplagor ? det är bara Farmacifacket och Vårdfacket som står helt still respektive backar något.
En trend är också att det är de tidningar som inte är knutna till någon fackförening som Läkemedelsvärlden, Landstingsvärlden och Dagens Medicin som ökar mest.
Toppar både i reella tal
och procentuellt
Läkemedelsvärlden ökade förra året sin TS-kontrollerade upplaga från 1997 års 8 300 exemplar till sin högsta upplaga någonsin, 9 200 exemplar ? en ökning med 900 exemplar, eller 10,8 procent. I och med detta toppar tidningen listan över upplageförändringen bland de medicinska tidningarna i Sverige, både i reella tal och procentuellt. Som god tvåa kommer Landstingsvärlden med en ökning med 800 exemplar till 10 600 exemplar och på tredje plats Dagens Medicin med en ökning med 400 exemplar till 17 700 exemplar.
I övrigt är det ganska små förändringar i upplagorna på mellan 100 och 200 exemplar där t ex Farmacevtisk Revy även i år ökar med 100 exemplar till 7 800 exemplar och Läkartidningen med sin ökning med 200 exemplar är tillbaka på 1996 års TS-siffror ? 29 400 exemplar.
Ökar på alla fronter
Det är tredje året i rad som Läkemedelsvärlden ökar sin TS-kontrollerade upplaga och tidningen har sedan 1995 sammanlagt ökat med över 20 procent. Bakom dessa upplageökningar ligger en strategisk och målmedveten satsning på att försöka nå fler professionellt läkemedelsintresserade i samhället, främst inom hälso- och sjukvården.
Läkemedelsvärlden har under den här tiden både lyckats bli mer tillgänglig för en större läkemedelsintresserad läsekrets som t ex läkare, sjuksköterskor och landstingspolitiker samtidigt som tidningen har vunnit ytterligare läsare bland tidningens huvudsakliga läsekrets, apotekare och receptarier.