Läkemedel lika bra som ballongvidgning

För patienter med plack i artärerna men som ännu inte haft en hjärtinfarkt är inte den allt vanligare behandlingen med ballongvidgning och insättning av en stent bättre än konventionell läkemedelsbehandling. Det visar en studie som presenterades på en amerikansk kardiologkongress nyligen. Bland studiens drygt 2 000 patienter inträffade lika många hjärtinfarkter, fall av stroke och […]

18 apr 2007, kl 17:28
0

För patienter med plack i artärerna men som ännu inte haft en hjärtinfarkt är inte den allt vanligare behandlingen med ballongvidgning och insättning av en stent bättre än konventionell läkemedelsbehandling. Det visar en studie som presenterades på en amerikansk kardiologkongress nyligen.
Bland studiens drygt 2 000 patienter inträffade lika många hjärtinfarkter, fall av stroke och dödsfall oavsett vilken av de två behandlingarna de fått. Den enda skillnaden var en något bättre livskvalitet i stentgruppen beroende på mindre bröstsmärtor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng