Konkurrensverket håller ett öga på distansapoteken

Konkurrensverket tycker att det är viktigt att klargöra Apotekets roll på partihandelsmarknaden och vill ha svar på ett antal frågor om distansapoteken.

25 aug 2004, kl 12:33
0

Annons

Konkurrensverket, KKV, har i ett brev till Apoteket begärt att få svar på 15 frå-
gor om företagets planer för distansapoteken. Man kan av deras frågor ana att de tror att Apoteket skulle kringgå partihandelslagen.
? Det är så befängt att jag inte ens vill väcka funderingen, säger Michael Camitz, chef för Apotekets distansapotek.
Han har just fått brevet i sin hand efter semestern och vill inte kommentera det i dagsläget.
? Men frågorna i sig är inte svåra att svara på, säger han.
KKV vill veta hur distansapoteken är utnyttjade idag och om Apoteket har planer på att bygga ut eller investera i fler distansapotek. KKV frågar också om distansapoteken tar emot leveranser direkt från industrin utan att passera partihandelsledet.
Ann-Kristin Sjöström på KKV säger att det är inte något speciellt som föranleder frågorna.
? För ett antal år sedan hade Apoteket storstilade planer, som sedan ändrades, på att ta över en del av den verksamhet som partihandelsföretagen sköter. Och nu vill vi se vad som har hänt, säger hon.
I dagsläget utnyttjas bara cirka tio procent av distansapotekens lokaler, men enligt Mikael Camitz beror det inte på en felsatsning utan på en medveten strategi.
? Man måste börja med en lageryta som är tillräcklig redan från början och som man sedan växer in i successivt. Lokalerna kan inte utnyttjas fullt ut från dag ett.
Den receptbelagda e-handeln är en av orsakerna till att volymen kommer att öka framöver, menar han.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng