Annons
Känsliga bakterier kan vara orsak till migrän

Känsliga bakterier kan vara orsak till migrän

De som har besvär med migrän har ofta en sammansättning av tarmbakterier som gör dem överkänsliga mot vissa livsmedel.

20 okt 2016, kl 10:10
0

Det är forskarnas slutsats i en studie där de sekvenserat bakterier i 172 spottprover och 1 996 avföringsprov från friska individer som också berättat för forskarna om de haft migrän.

I proven från personer med erfarenhet av migrän fann forskarna en högre nivå med bakterier som förknippas med nedbrytningen av nitrat. De fann att migrän korrelerade till högre nitrat-, nitrit- och kväveoxidreducerande orala mikrober.

I kommande studier planerar forskarna att studera människor med migrän och deras kostvanor. Forskarna tror med sin studie som bakgrund att livsmedel med nitratinnehåll gör att blodkärlen i hjärnan expanderar vilket kan upplevas som migrän.

De pekar också på att fyra av fem patienter som använder nitratläkemedel för bröstsmärtor eller hjärtfel upplever huvudvärk som en biverkan av medicineringen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng