Kampanj gav mindre sömnmedel

De äldre i Uppsala har minskat sin använding av sömnmedel med 11 procent på två år. Enligt landstinget är det resultatet av en intensiv informationskampanj på Apotek och vårdcentraler.

4 jun 2008, kl 15:33
0

Under 2007 genomförde landstinget i Uppsala län informationskampanjen “Sov bra utan sömnmedicin”. Kampanjen innebar bland annat att 25 000 foldrar om hur man sover bra utan läkemedel delades ut på apotek och vårdcentraler. En kortare informationsfilm sändes också under lokala TV-sändningar.

Kampanjens mål var att minska användingen av sömnmedel i hela befokningen, men ännu så länge syns störts skillnad när det gäller förskrivningen till människor som är 80 år eller äldre. Hos den gruppen förskrevs 11 procent mindre sömnläkemedel första kvartalet i år jämfört med samma period för två år sedan. I hela landet har förskrivningen minskat med 3,5 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng