Ingen apotekarutbildning i Lund

 Universitetet har inte tillräckligt med pengar för att kunna starta den planerade utbildningen. När man beslutade att ansöka om en apotekarutbildning var det på villkor att det inte skulle ske på bekostnad av något annat utbildningsprogram.Universiteten får betalt för att utbilda ett antal studenter, så kallade utbildningsplatser. Enligt Lunds universitet råder det brist på utbildningsplatser. […]

3 nov 2011, kl 12:34
0

 Universitetet har inte tillräckligt med pengar för att kunna starta den planerade utbildningen. När man beslutade att ansöka om en apotekarutbildning var det på villkor att det inte skulle ske på bekostnad av något annat utbildningsprogram.
Universiteten får betalt för att utbilda ett antal studenter, så kallade utbildningsplatser. Enligt Lunds universitet råder det brist på utbildningsplatser. Skulle apotekarutbildningen blivit av så hade universitetet tvingats att skära ned på andra utbildningar. Därför har ledningarna för medicinska fakulteten och naturvetenskapliga fakulteten beslutat att inte starta utbildning för apotekare.

Utbildningen hade fått examenstillstånd från Högskoleverket och var planerad att starta hösten 2012. Det är inte klart om utbildningen kommer att starta senare, men förutsättningarna för det ska utredas.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng