Inga mer poäng på läkemedel

Nu är det definitivt slut med så kallade lojalitetspoäng på receptbelagda läkemedel som subventioneras av samhället. Högsta förvaltningsdomstolen ville inte pröva frågan.

24 sep 2012, kl 10:46
0

Annons

Sommaren 2010 beslutade TLV att apotek som Kronans Droghandel och Cura-apoteken inte fick låta kunder registrera sina inköp av subventionerade läkemedel på medlemskort i Coop respektive ICA. Poängen innebar i slutänden rabatt på läkemedel ansåg TLV.

Kronans Droghandel gick med på att poäng som registrerades på det renodlade medlemskortet togs bort. Däremot ansåg man att de poäng som registrerades på Medmera Visa, ett kreditkort där medlemspoäng registreras automatiskt oavsett vad kunden handlar, borde finnas kvar.

Apotekskedjan har överklagat ärendet till förvaltningsrätten och kammarrätten som båda gått på samma linje som TLV. Sista chansen, att få saken prövad i Högsta förvaltningsdomstolen, har nu avvisats av domstolen.

Inget prövningstillstånd innebär att Kronans Droghandel nu måste ändra förfarandet för Medmera Visa och se till att några poäng för läkemedel inom förmånen inte registreras.

-Nu ska vi se till att de här poängen inte registreras och därmed följa TLV:s beslut, kommenterar Andreas Rosenlund informationsdirektör på Kronans Droghandel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng