Industrin beredd
på ökad öppenhet

Kritiken mot läkemedelsindustrin för att man inte offentliggör alla studier är nu på väg att ge resultat. Från svenska sida har Läkemedelsindustriföreningen, LIF initierat en dialog med Läkemedelsverket, för att ändra den nuvarande policyn.

7 sep 2004, kl 12:00
0

Annons

? Läkemedelindustrin har under många år kritiserats för sin sekretesspolicy. Nu har man internationellt kommit till insikt om att vi måste ändra på det här och bli betydligt mer öppna, säger Richard Bergström på Läkemedelsindustriföreningen.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMEA har nyligen haft en konferens med europeiska patient- och konsumentorganisationer där organisationerna ställde krav på betydligt större öppenhet.

Från svensk sida bör man, säger Richard Bergström delta aktivt i den här debatten och han hoppas att LIF tillsammans med Läkemedelsverket och patient- och konsumentorganisationer ska bidra till en ändrad praxis.
Läkemedelsindustriföreningen anser också att Läkemedelsverkets biverkningsrapporter ska vara offentliga.

? Idag får man bara ut listorna, vi tycker att den sammantagna bedömningen ska vara offentlig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng