Läkemedelsförsäljningen i augusti ökade med 11,2 procent

Läkemedelsförsäljningen i augusti uppgick till cirka 1,94 miljarder kronor. Jämfört med augusti 2003 innebär det en tillväxt som motsvarar 11,2 procent.

8 sep 2004, kl 11:07
0

Annons

Den totala försäljningen av humanläkemedel för perioden januari till augusti är därmed cirka 15,5 miljarder kronor och jämfört med motsvarande period förra året innebär det en tillväxt på 1,3 procent. I den prognos som Läkemedelsstatistik AB hade satt upp låg tillväxten på 1,8 procent. Som bäst har tillväxten hittills i år legat på ungefär nolltillväxt.

Både i värde och volym utvecklas marknaden enligt de antaganden som Läkemedelsstatistik satt upp, om än i något långsammare takt. Försäljningsutfallet följer tämligen väl den månadsfördelade prognosen. Men enligt Läkemedelsstatistik verkar det rimligt att skriva ner prognosen för marknadstillväxten för 2004 till 2,7 procent, även om det inte är otänkbart att utfallet hamna närmare 3,1 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng