Indiskt företag vann delseger i Norge

Det indiska läkemedelsföretaget Ranbaxy har rätt att i Norge marknadsföra en generisk version av Pfizers kolesterolhämmar atorvastatin. Ett bakslag för Pfizer som kommer att överklaga beslutet

31 maj 2007, kl 11:20
0

Det indiska läkemedelsföretaget Ranbaxy har utmanat det amerikanska företaget Pfizer genom att i Norge marknadsföra en generisk produkt av Pfizers storsäljare Lipitor. Enligt den norska domstolen är flera av patenten för atorvastatin inte giltiga.
Medan det indiska företaget förstås firar en delseger har en talesman för Pfizer, vice president Allen Waxman uttryckt besvikelse över domslutet.
– Men vi är övertygade om att den norska Regeringsrätten kommer att lyssna på våra argument, säger Allen Waxman i ett uttalande.
Allen Waxman påpekade också att det norska domstolsutslaget bara gäller i Norge. I USA och övriga Europa gäller patentet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng