Merck kämpar med första Vioxx-fallet

Det första Vioxxfallet har precis inletts med förberedande förhandlingar. Brad Rogers fru hävdar att den 42-årige maken dog på grund av Vioxx, men företagets advokater påvisar flera konstigheter i anklagelserna.

28 apr 2005, kl 11:30
0

Annons

Fallet tas upp till förhandling den 23 maj i Clay County i Alabama, men Merck hoppas att fallet inte går så långt som till domstol. Företaget har bett domaren att inte ta upp fallet då de läkemedelsprover som Brad Rogers fru Cheryl lämnat in som bevis inte lämnades ut från Merck förrän i mars 2002, sex månader efter det att Brad Rogers dog.

Merck menar också att det inte finns några journalanteckningar eller liknande som bevisar att Brad Rogers verkligen tog sina tabletter. Dessutom visar advokaterna på att Brad Rogers hade både högt blodtryck och för höga kolesterolvärden.

Cheryl Rogers hävdar att läkemedlen hon lämnade in egentligen tillhörde hennes mor och att den saknade journalanteckning bara är ett misstag. Hennes advokater har också anklagat Mercks advokater för olagligheter när de offentliggör Brad Rogers medicinska information.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng