Hem Taggar Juridik

Tag: Juridik

HD sa ja till Pfizer

Högsta domstolen ska avgöra om det är patentintrång att ansöka om subvention och pris för ett kopieläkemedel hos Läkemedelsförmånsnämnden innan tilläggskyddet för originalet gått ut. Målet gäller Pfizer mot generikaföretaget Stadapharm.
22 feb 2008, kl 17:23

Tvisten mellan Pfizer och Peter Rost går vidare

Rättsmålet i USA om olaglig marknadsföring av tillväxthormonet Genotropin är inte över. Peter Rost som stämt Pfizer säger att det kan bli fråga om betydligt högre belopp än det som företaget redan...
21 nov 2007, kl 15:45

Indiskt företag vann delseger i Norge

Det indiska läkemedelsföretaget Ranbaxy har rätt att i Norge marknadsföra en generisk version av Pfizers kolesterolhämmar atorvastatin. Ett bakslag för Pfizer som kommer att överklaga beslutet
31 maj 2007, kl 11:20

Merck kämpar med första Vioxx-fallet

Det första Vioxxfallet har precis inletts med förberedande förhandlingar. Brad Rogers fru hävdar att den 42-årige maken dog på grund av Vioxx, men företagets advokater påvisar flera konstigheter i anklagelserna.
28 apr 2005, kl 11:30

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng