Generikareformen pressar priserna i förväg

Flera läkemedelsföretag sänker nu priserna för sina originalpreparat inför generikareformens genomförande den 1 oktober.

25 sep 2002, kl 16:51
0

Annons

De stora läkemedelsbolagen sänker nu priset på flera preparat som är utsatta för generisk konkurrens. MSD:s prissänkning på enalapril (Renitec) häromåret var historisk, och nu gör den förestående generikareformen att flera företag, bland annat Astrazeneca, följer efter. Vissa generikaföretag har i sin tur följt efter och ett mindre priskrig har startat. Kanske kan redan genomförda och framtida prissänkningar ? vid sidan av effekterna av själva reformen i sig ? komma att minska kostnadsökningen för läkemedel.

? Jag är överraskad. Detta visar att det finns potential för prissänkningar, säger Catharina Lindberg på RFV till tidningen Metro.

Den 1 oktober införs generisk substitution på apoteken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng