Gemensamt ansvar för läkemedelsnotan

Staten fortsätter att ersätta landstingen med speciella pengar för läkemedelskostnaderna. Det nya avtalet börjar gälla från nästa år och tre år framåt.

20 sep 2004, kl 11:00
0

Annons

Enligt den nya överenskommelsen får landstingen totalt 62 miljarder kronor från staten som ersättning för kostnaderna för läkemedelsförmånen de kommande tre åren. Nästa år blir ersättningen 19,8 miljarder, för att sedan skrivas upp något de kommande två åren.

I avtalet konstateras att man är överens om att slå vakt om det gemensamma ansvaret för läkemedelsförmånerna. Läkemedelskostnaderna ska finnas med i landstingens samlade prioriteringar inom hälso- och sjukvården, medan de grundläggande besluten om förmånssystemet fattas av regering och riksdag skriver man i avtalet.

I avtalet finns också en passus om att avtalet kan omförhandlas om kostnadsutvecklingen mycket kraftigt skulle komma att överstiga den ersättning man kommit överens om.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng