Fransk myndighet riskerar åtal

Den franska läkemedelsmyndigheten riskerar åtal för dråp till följd av vårdslöshet kring ett diabetesläkemedel.

25 mar 2013, kl 17:47
0

Annons

Diabetesläkemedlet Mediator (benfluorex) drogs tillbaka från marknaden i Frankrike 2009 efter rapporter om att det orsakat mellan 500 och 2 000 dödsfall under 30 år, skriver Pharma Times. Läkemedlet förskrevs även off label som aptitnedsättande medel. 

Trots att läkemedlet kopplades till skador på hjärtklaffarna drogs det tillbaka från den franska marknaden tio år senare än i många andra europeiska länder och USA. Den franska läkemedelsmyndigheten ANSM utreds nu för att ta reda på om den underlåtit att agera på säkerhetsrapporter kring Mediator. Ett hundratal personer som menar sig ha fått sämre hälsa och släktingar till personer som dött på grund av läkemedlet står bakom åtalsutredningen.

Företaget Servier som marknadsförde Mediator har utretts för misstänkt bedrägeri och oärliga metoder och riskerar också åtal för dråp.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng