Annons

Fortsatt positiv inställning till coxiberna

EMEA har i sin säkerhetsutvärdering av coxiberna kommit fram till att nyttan överväger riskerna. Men vissa varningar ska tillföras produktresuméerna.

21 maj 2004, kl 16:05
0

EMEA:s kommitté för utvärdering av humanläkemedel, CPMP, har utvärderat coxibernas säkerhet. CPMP anser att förhållandet mellan nytta och risk för coxiberna alltjämt är gynnsamt, där effekten för både celecoxib (Celebra) och rofecoxib (Vioxx) är överlägsen placebo, och jämförbar med ickeselektiva NSAID.

Däremot tycker CPMP att varningar ska infogas i produktresuméerna rörande gastrointestinal säkerhet angående kombination med acetylsalicylsyra, rörande kardiovaskulär säkerhet angående risken för hjärtinfarkt hos patienter med kardiovaskulär sjukdom samt rörande möjliga allvarliga hudreaktioner och överkänslighetsreaktioner. Förändringarna gäller samtliga på marknaden godkända coxiber.

? Sett till hjärtkärlkomplikationer är Celebra och Vioxx likvärdiga. Jag känner mig säker med båda, säger Leif Erhardt, professor i kardiologi vid universitetssjukhuset MAS i Malmö.
På Pfizer är man positiv till EMEA:s utvärdering.
? Vi tycker att det är bra eftersom det har varit mycket diskussion kring coxiberna. Genomgången bekräftar att de är lika effektiva som äldre NSAID, men att de har en bättre säkerhetsprofil, säger Petra Eurenius på Pfizer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng