Första ketoliden erövrar Europa

Aventis nya antibiotikum telithromycin (Ketek), den första så kallade ketoliden, har nu lanserats i Spanien och Italien. I oktober 2001 lanserades medlet i Tyskland som första europeiska land. Medlet är indicerat för en rad samhällsförvärvade infektioner, exempelvis CAP (samhällsförvärvad pneumoni). I Tyskland tog det bara åtta veckor för preparatet att nå en marknadsandel på åtta […]

1 feb 2002, kl 17:04
0

Annons

Aventis nya antibiotikum telithromycin (Ketek), den första så kallade ketoliden, har nu lanserats i Spanien och Italien. I oktober 2001 lanserades medlet i Tyskland som första europeiska land.

Medlet är indicerat för en rad samhällsförvärvade infektioner, exempelvis CAP (samhällsförvärvad pneumoni). I Tyskland tog det bara åtta veckor för preparatet att nå en marknadsandel på åtta procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng