Annons

Försöker med ny sjukdom

Efter att laquinimod fick nobben av CHMP för behandling av multipel skleros ska substansen nu testas mot Huntingtons sjukdom.

18 aug 2014, kl 09:41
0

Annons

Tevas och Active Biotechs läkemedelskandidat Nerventra, laquinimod eller lakinimod, fick i början av året en negativ rekommendation av EMAs kommitté för humanläkemedel, CHMP. Anledningen var bland annat att djurförsök visade en risk för cancer och fosterskador som inte kunde uteslutas hos människor på lång sikt. Företagen bad om en omprövning, men även den ledde till att CHMP inte rekommenderade ett godkännande.

Nu ger företagen substansen en ny chans. Teva kommer att starta en fas II-studie för att utvärdera effekt och säkerhet av laquinimod hos patienter med den neurodegenerativa sjukdomen Huntingtons. Studien planeras att starta nästa månad och ska omfatta 400 patienter.

Laquinimod är en CNS-aktiv immunmodulerande substans som utvecklats av svenska Active Biotech och licensierats till läkemedelsföretaget Teva.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng