Försäljningen av nikotinmedel har ökat efter rökstoppet

Rökstoppet på krogarna som infördes 1 juni förra året har inneburit en ökad försäljning av nikotinläkemedel. Det tror Apoteket.

30 maj 2006, kl 12:03
0

Annons

Försäljningen av nikotinläkemedel har ökat med 6.5 procent sedan 1 juni förra året. Det var då det blev förbjudet att röka på krogar och restauranger.
Försäljningsökningen sätter Apoteket i samband med förbudet. Ökningen på drygt sex procent motsvarar 21, 5 miljoner dygnsdoser.
Försäljningen har ökat i hela landet, men störst är den i Kronobergs län, 11,2 procent och minst i Gotlands län med 4,4 procent visar Apotekets statistik.

Enligt en Gallupundersökning beställd av Apoteket tror 13 procent av svenskarna inte att nikotinläkemedel kan leda till ett beroende. 76 procent tror att det finns risk för att fastna i ett beroende av nikotinläkemedel, elva procent sade sig inte veta.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng