Förenklingar för generika i USA

USA:s president George Bush la i dag fram förslag till nya regler för generika. Reglerna ska hindra läkemedelsföretagen från att förlänga sina patent med utdragna tvister om detaljer.

22 okt 2002, kl 17:49
0

Annons

Genom att ändra reglerna för patenttvister hoppas USA:s president George Bush minska läkemedelskostnaderna i landet med tre miljarder dollar om året. I dag skjuts lanseringen av billiga generika upp genom utdragna tvister kring tablettformulering, förpackningar och liknande. Vid varje ny tvist kan läkemedelsföretaget begära 30 månaders förlängning av ensamrätten, med de nya reglerna ska man bara kunna göra det en gång.

President Bush underströk att patent i sig är viktigt för utvecklingen av nya läkemedel, men att läkemedelsföretagen har missbrukat en lag vars grundsyften var goda. I de värsta fallen har förhalningarna dragit ut så länge som 65 månader efter att det ordinarie patentet gått ut.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng