Förändringar att vänta i slutbetänkande

Riksdagens socialutskott behandlar vid ett möte idag för sista gången regeringens proposition ?De nya läkemedelsförmånerna?. Den 14 mars justeras det slutliga betänkandet.

7 mar 2002, kl 14:32
0

Annons

Utskottet har att ta ställning till totalt 93 motioner. Man uppvaktas dessutom idag, liksom vid tidigare sammanträden, av flera externa intressenter.

Socialutskottets slutliga betänkande kommer att debatteras i Riksdagens kammare den 4 april. Riksdagsbeslut tas troligen samma dag. De föreslagna förändringarna träder sedan i kraft från den 1 oktober 2002.

Utskottsförhandlingarna är inte offentliga, men en av Socialutskottets ledamöter säger till Läkemedelsvärlden att förändringar är att vänta i förhållande till regeringens proposition på åtminstone två punkter.

? Förslagen om arbetsplatskoder och generisk substitution kommer enligt min bedömning knappast att passera utskottet i oförändrat skick, säger Leif Carlson (m), riksdagsman och ledamot i Socialutskottet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng