Fler ansökningar om barnstudier än väntat

EMEA ansöker om utökad budget för att klara anstormningen av nya ansökningar som den nya lagen om barnstudier ger upphov till.

12 jun 2007, kl 13:59
0

Europeiska läkemedelsverket, EMEA, tvingas göra om prognosen för hur mycket arbete den nya lagen innebär.  Alla läkemedel som ska godkännas i EU måste enligt den nya lagen studeras på barn. Det innebär att företagen måste skicka in ansökningar för att genomföra barnstudier, alternativt ansöka om dispens. Och enligt EMEA kommer ansökningarna vara 50-70 procent fler än vad de första prognoserna visade.
? När vi först frågade företagen om hur många ansökningar de planerade att skicka in hade de troligtvis inte fullt ut tänkt igenom vad den nya lagen innebär. Nu visar det sig att det kommer bli betydligt fler ansökningar, säger Martin Harvey Allchurch, informationschef på EMEA.

För att kunna ta hand om alla ansökningar behöver myndigheten ytterligare sex heltidsanställda. Men den nya budgetförfrågan måste först godkännas av både parlamentet och kommissionen.   
? Det här handlar också om att visa för parlamentet att vi inte bara kan få fler och fler uppgifter utan att samtidigt få utökade resurser, säger Martin Harvey Allchurch.
De första ansökningarna om barnstudier kan lämnas in till EMEA den 20 juni.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng