Annons

Extra rådgivning på norska apotek

I samband med att nya blodförtunnande läkemedel nu introduceras har norska apotek tagit fram ett gemensamt program för extra rådgivning.

5 feb 2013, kl 11:48
1

Annons

För att förbättra användningen av de nya blodförtunnande läkemedlen Pradaxa, Xarelto och Eliquis har Apotekforeningen tillsammans med det norska läkemedelsverket utarbetat en rådgivning som är densamma på alla apotek i Norge.
– För att säkra en riktig användning av de nya läkemedlen ska farmacevterna ge patienterna en standardiserad rådgivning och information, som vi hoppas ska öka patientsäkerheten och förhindra allvarliga händelser, säger Per Kristian Faksvåg vd för Apotekforeningen i ett pressmeddelande.

I Sverige har det inte tagits fram något liknande rådgivning.
– Nej Norge ligger i många stycken före oss när det handlar om att använda apotekares kompetens. Det här får ses som ett exempel till på den listan, säger Inger Näsman, kvalitetschef på Kronans Droghandel.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Då tycker jag det är dags att göra något åt det! Så sätt igång och ta fram informationsmaterial för apoteken!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng