Expertmöte om nya dyra läkemedel

I syfte att hitta modeller för hur sjukvården ska navigera rätt bland de nya läkemedel som introduceras har ett 30-tal europeiska läkemedelsexperter samlats i Stockholm.

14 jan 2008, kl 12:27
0

I dag och imorgon diskuterar experter från åtta europiska länder hur nya läkemedel kan introduceras i sjukvården. Deltagarna kommer från, förutom Sverige, bland annat Italien, Tyskland, Spanien och Österrike.

På mötet
ska man jämföra de olika strategier som länderna har för att förbättra den rationella användningen av läkemedel. Syftet är att hitta metoder för att säkerställa att svårt sjuka patienter får den mest avancerade behandlingen, samtidigt som man kan sortera bort läkemedel utan säkerställd nytta. Läkemedelscentrum i Stockholm Läns landsting kommer att presentera sin modell för tidig spaning över framtida läkemedel i pipeline, så kallad horizon scanning.
Förhoppningen från deltagarna är att mötet ska lägga grunden för ett framtida forsknings- och utvecklingsarbete.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng