Annons
En ny mötesplats för unga forskare
Sara Lundsten och Luis Nunes framför sina postrar på Young Scientists Day.

En ny mötesplats för unga forskare

På Young Scientists Day möts unga och seniora forskare och utbyter erfarenheter.

15 nov 2017, kl 14:43
0

För första gången äger Young Scientists Day rum, en dag med fokus på unga forskares arbete. Förutom att få höra om andras forskning inom samma fält är dagen också en informell chans för nätverkande och, kanske framför allt, ett exklusivt tillfälle att dagen före Scheelesymposiet få träffa 2017 års vinnare, professor Charles Sawyers.

Att dagen fyller sitt syfte som mötesplats för unga forskare är tydligt. Sara Lundsten och Luis Nunes är två av de unga forskare som är på plats för att presentera sin forskning. Trots att de jobbar i samma byggnad, på Rudbecklaboratoriet i Uppsala, har de aldrig setts. Inte förrän nu, när deras postrar har hamnat bredvid varandra och de precis har hört varandras forskningspresentationer.

– Det är roligt att vara här, säger Sara Lundsten. Det är inte så vanligt att de yngres forskning är i fokus. Oftast får man som ung och ny forskare mest lyssna på de seniora. Men det är givande att höra andra unga forskare också.

– Jag kände till Charles Sawyers forskning sedan tidigare så det var roligt att komma hit, säger Luis Nunes. Jag har fått bra råd om hur jag kan komma vidare i min forskning. Det är väldigt bra för oss doktorander att få presentera vår forskning och få feedback.

Professor Charles Sawyers, som landat från New York samma morgon, höll en föreläsning med temat “How to succeed in science”. Råden var bland annat att vara generös med sin forskning, att hitta rätt mentorer, att vara nyfiken också på ämnen utanför ens eget fält och att det är viktigare att det som presenteras är korrekt än att det är först.

De unga forskarna har sedan på löpande band fått presentera sina postrar. Sara Lundsten berättar att några av dem handlade om forskning som tangerar hennes eget område. Dem ska hon gå och kolla in i pausen, innan nästa seniora forskare, Thomas Helleday, ger sin syn på hur man lyckas inom vetenskapen.

Young Scientists Day arrangeras av Apotekarsocieteten i anslutning till Scheelesymposiet, och hålls i Apotekarsocietetens bibliotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng