Annons

EMA ense om öppenheten

Efter diskussioner har EMAs styrelse kommit överens om hur myndigheten ska hantera data från kliniska prövningar.

16 jun 2014, kl 08:07
0

I slutet av förra veckan höll den europeiska läkemedelsmyndigheten EMAs styrelse ett möte för att diskutera öppenheten kring studiedata. Myndigheten fick nyligen kritik från EUs ombudsman för att försvåra möjligheten för allmänheten att komma åt data från kliniska prövningar och backat från tidigare uttalanden om ökad öppenhet. Nu har man enats om en policy för hur delning av kliniska data ska gå till.

På sin webbplats beskriver EMA att de ska publicera studiedata från kliniska prövningar som ligger till grund för godkännanden i en databas som är öppen för allmänheten. Användare ska också kunna spara, dela och skriva ut informationen enligt policyn.

Myndigheten menar att man med den nya policyn, som börjar gälla den 1 oktober i år, går längre än vad lagen kräver och ger allmänheten an oöverträffad tillgång till studiedata.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng