E-handel med läkemedel i Malmö under senvåren

Det dröjer till senvåren innan Apoteket börjar leverera läkemedel som beställts via internet hem till kundens bostäder eller arbetsplatser.

21 feb 2002, kl 20:15
0

Annons

Pilotprojektet i Malmö omfattar inledningsvis bara receptfria läkemedel och övriga handelsvaror.
Under slutet av året hoppas man dock även kunna utvärdera e-handel med receptbelagda läkemedel. Här är dock ingen försöksort ännu utsedd.
? Om pilotprojekten blir lyckosamma kommer tjänsten stegvis att utökas till hela landet under 2-3 år. Då kommer distansapoteken att vara i funktion och den elektroniska receptförskrivningen kommer att vara mer utbredd, vilket är en förutsättning för e-handel med receptbelagda läkemedel, säger Tony Rydberg, affärsområdeschef på Apoteket Direkt AB.
En av de säkerhetsaspekter som återstår att lösa är hur kunderna ska kunna identifieras.
? Det blir ett system som liknar de som bankernas internettjänster använder, det är den säkerhetsnivån som gäller, säger Tony Rydberg.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng