?Desperation från Fina Gatan?

Läkemedelsindustriföreningen, Lif agerar nu på många fronter mot beslutet om byte av läkemedel. Lif har också generikaföretag som medlemmar. Föreningen för generikaläkemedel räknar med att den senaste Lif kampanjen ska ge ett par nya medlemmar.

17 sep 2002, kl 18:04
0

Annons

Läkemedelsindustriföreningen, Lif fortsätter att motarbeta beslutet om att apoteken ska byta ut förskrivna läkemedel mot det billigaste tillgängliga på apoteket. Det gör man bland annat genom att i broschyrer tipsa patienter om hur man undviker ett utbyte. Håkan Mandahl, vice vd i Lif säger till Dagens Medicin att man har stöd för sin kampanj hos alla medlemmar, även de som tillverkar generikapreparat.

Enligt Håkan Josefsson ordförande i generikaföretagens förening FGL är inte uppslutningen total bland dessa Lif-medlemmar.

? Jag tror nog att det finns generikaföretag som nu lämnar Lif.

Hans företag lämnade Lif under en tidigare kampanj mot generika ?Lika är inte alltid lika?.

? Då tyckte jag det gick för långt.

Den nuvarande Lif-kampanjen beskriver han som ett uttryck för ?desperation från bolagen på Fina Gatan?.

? Den visar väl egentligen bara att riksdagens förslag var riktigt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng