Annons

Utbytbarhet bör inte införas

Läkemedelsverket anser inte att utbytbarhetslistor bör införas för receptfria läkemedel. Däremot kan informationen till allmänheten bli bättre.

16 okt 2012, kl 16:35
1

Myndigheten har på uppdrag av regeringen utrett möjligheten att skapa utbytbarhetslistor för receptfria läkemedel för att underlätta för konsumenten. Läkemedelsverket har till exempel tittat på att inkludera samtliga receptfria läkemedel i befintligt utbytbarhetssystem, att införa ett nytt utbytbarhetssystem för receptfritt och att skapa listor över läkemedel med samma aktiva innehåll.

Eftersom det riskerar att bli missvisande för konsumenten rekommenderar myndigheten inte att utbytbarhet på receptfria läkemedel införs.

Däremot ser man ett informationsbehov om receptfritt till allmänheten. ”Information om receptfria läkemedel finns redan idag tillgänglig och sökbar på Läkemedelsverkets webbplats, men kan behöva en bättre anpassning till allmänhetens behov.” skriver myndigheten i ett pressmeddelande och anser att de berörda parterna ska ta ett ansvar för detta.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Det me4rks att du kan Ove ff6r det he4r e4r rena grekiskan ff6r mig haha! Men jag har fatatt att det e4r en bra kamera o jag kikade pe5 klippen som finns o dom e4r ju sanslf6sa!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng