Annons

Bra och dåliga resultat för Lilly

Ramucirumab har visat sig förlänga överlevnaden för patienter med magsäckscancer. Men det var inte effektivt mot bröstcancer.

27 sep 2013, kl 09:23
0

Annons

Läkemedelsföretaget Lilly presenterar både positiva och negativa data för ramucirumab. Läkemedelskandidaten har i en global fas III-studie visat effekt vid framskriden magsäckscancer hos patienter som behandlades med ramucirumab tillsammans med paclitaxel jämfört med enbart paclitaxel. Ramucirumab förlängde både den totala överlevnaden och den progressionfria överlevnaden. Studien var randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad. En tidigare studie har visat på samma resultat. Lilly planerar nu att ansöka om godkännande för den indikationen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Läkemedelsföretaget har även testat kandidaten mot bröstcancer. Men där gav behandlingen ingen positiv effekt. I en randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad fas III-studie fick patienter med metastaserad bröstcancer behandling med antingen ramucirumab tillsammans med cytostatikan docetaxel eller enbart docetaxel. Behandlingen ökade inte den progressionfria tiden och den förlängde inte heller den totala överlevnaden.

Eftersom studieresultaten inte visade någon effekt av ramucirumab mot HER2-negativ bröstcancer planerar företaget inte att ansöka om något godkännande för den indikationen. 

Företaget testar nu läkemedelskandidaten mot cancer i tjocktarmen, levern och lungorna. Resultat från de fas III-studierna väntas under nästa år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng