Billigast i Norden?

Det pågår en diskussion mellan våra grannländer Norge och Danmark om vilket land som har billigast generika.

1 okt 2010, kl 15:20
0

Annons

När den danska Apotekerforeningen nyligen publicerade statistik som visade att landet hade de billigaste generiska läkemedlen i Norden surnade norrmännen till.
? I undersökningen redovisar man inte att flera av de mest använda kopiorna i Norge inte finns med i jämförelsen, menar direktören för den norska Apotekarföreningen, Oddbjörn Tysnes i norska Dagens Medisin.
De i Norge mest expedierade läkemedlen har ett betydligt högre pris i Danmark vilket, om de funnits med i undersökningen, skulle ha gett ett helt annat utfall enligt Tysnes.
Utifrån norrmännens användning och norsk generikamarknad är priserna 20 procent lägre i Norge än i Danmark hävdar han. och hänvisar till en norsk undersökning. Vilket bevisar att den norska prismodellen är bäst för Norge, även om den danska kanske är bäst i Danmark, menar Tysnes.
Någon reaktion har, i alla fall inte ännu, hörts från svenskt håll.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng