Annons

Bra nog ett problem enligt läkemedelsindustrin

Största utmaningen för läkemedelsindustrin är finansieringen, det vill säga möjligheten att få tjäna pengar. Det anser över hälften av de tillfrågade representanterna i en undersökning som presenteras idag.

4 okt 2010, kl 11:29
0

Annons

Det är konsultföretaget Opticom International Research och tidningen Pharma Industry som tillfrågat 718 medarbetare på olika positioner inom läkemedelsbranschen om hur de ser på sin situation och framtidsutsikter.

I den framkommer
att industrin anser sig vara styrd av politiska beslut som i allt högre grad går mot en läkemedelsbehandling som är good enough, istället för det bästa. 42 procent av de som svarat anser regleringar, restriktioner och upphandlingar vara ett hot mot den svenska läkemedelsindustrin.

Finansieringen upplever
man som det största problemet. 56 procent av de som svarat tar upp problemet med begränsade resurser i vården och den ökande prispressen från upphandlingar och generika. Läkemedelsbranschen spår också att den stora förändringen för läkemedelsindustrin under de kommande åren är skiftet i beslutsfattandet när det gäller läkemedelsbehandling. De besluten kommer i allt högre grad att ligga på betalarna av läkemedlen och i allt mindre grad hos förskrivande läkare spår branschen.

Men riktigt vad
branschen skulle kunna göra för att motverka den här som man anser problematiska utvecklingen finns inga direkta förslag på i undersökningen. Om något så är det, anser de som ingått i enkäten, att stå upp för sig själva och inte ligga så lågt i debatten. Några tycker också att man istället för att motarbeta varandra borde samarbeta mera inom branschen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng