Bakslag för Astrazenecas lungcancermedel Iressa

Lungcancermedlet Iressa som lanserades i Japan tidigare i år har gett svåra biverkningar. 13 patienter har avlidit och 26 fått svår lunginflammation

16 okt 2002, kl 12:47
0

Enligt det japanska socialdepartementet har 13 patienter avlidit och totalt 26 drabbats av svår lunginflammation efter behandling med Astrazenecas lungcancerläkemedel Iressa. Eventuellt kan lanseringen i övriga världen fördröjas.
Astrazeneca meddelar att förekomsten av biverkningen, interstitiell pneumoni, är densamma som förekommit under utvecklingen av läkemedlet hos mellan två och fyra fall på 1000 patienter. Men beroende på att lungcancer är en aggressiv sjukdom överväger fördelarna med behandlingen.
Analytiker menar att de japanska fallen kan komma att fördröja godkännande av Iressa av det amerikanska läkemedelsverket FDA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng