Annons

Apoteket tecknar kreditavtal med Apodoskunder

Apotekets 160 000 Apodoskunder fick i våras information om att de för att kunna fortsätta betala sina läkemedel via faktura skulle skriva på ett kreditavtal. I slutet av oktober hade 60 procent skrivit på avtalet.

21 nov 2005, kl 10:53
0

? Tidigare har vi haft ett muntligt avtal med doskunderna. Men det innebär att vi inte kan spärra bort kunder som inte betalar sina räkningar, säger Helena Gille på Apoteket.

Därför ska man nu precis som man gjorde för övriga delbetalningskunder 2003 formalisera betalningsrutinerna med ett skriftligt kreditavtal.

Men många Apodoskunder är gamla eller har andra svårigheter som gjort det svårt att såväl läsa som att förstå den.

? Ja, kunder har hört av sig och varit oroliga.

? Det många upplever som skrämmande är ordet kredit. Man förstår inte att det är en form av kredit att få en faktura i efterhand.

Hittills är det cirka 4 000 av Apodoskunderna som nekats kredit för sina läkemedel.

? Det är sådana som tidigare misskött sina betalningar till oss. Däremot nekar vi inte kunder som har betalningsanmärkningar från andra ställen men skött sina betalningar till Apoteket.

Apodoskunder som nekas kredit tvingas hämta sina läkemedel och betala dem kontant.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng