Annons

Apoteket lägger ner sin nyhetsredaktion

Nyhetsrapporteringen på apoteket.se upphör. Det står klart efter ett beslut i företagsledningen, som menar att nyhetsrapporteringen inte ryms inom företaget i en förändrad konkurrensutsatt marknadssituation.

25 feb 2005, kl 19:08
0

Annons

Apotekets ledning har beslutat att lägga ner nyhetsredaktionen som förser hemsidan med läkemedelsnyheter. Det är en renodling av företagets kommunikationskanaler som gör att verksamheten läggs ner.

Enligt chefredaktör Fredrik Hedlund är beslutet inte oväntat.

– Nej, vår verksamhet har ju diskuterats länge, om den passar i företagets verksamhet eller inte.

Han menar att företagets beslut grundas på att ledningen inte tycker att nyhetsrapporteringen ryms inom företaget i en förändrad konkurrensutsatt marknadssituation. Det kan bli verklighet i den dom i Hannermålet som EG-domstolen väntas fatta beslut i under våren.

– Man tycker helt enkelt inte att någon som vi, som säger sanningen om läkemedel, passar in i en verksamhet som ska sälja läkemedel, menar Fredrik Hedlund.

Enligt ledningens beslut ska den nya kommunikationsorganisationen börja arbeta den 1 mars. Men hur länge redaktionen ska publicera nyheter är inte bestämt.

– Beslutet är fattat att arbetet upphör. Vi vet dock inte när, säger Fredrik Hedlund.

Framtiden för honom själv och de tre journalisterna på redaktionen är osäker. Eventuellt kan en utförsäljning av redaktionen och artikelarkivet vara en lösning. Andra tänkbara ägare skulle kunna vara Infomedica, som ägs gemensamt av landstingen och Apoteket, samt landstingens nya Cerla-initiativ.

– Det är möjligt, men några sådana kontakter är ännu inte tagna, säger Fredrik Hedlund.