Annons
Apotekarprofil får tungt uppdrag i FIP
Lars-Åke Söderlund. Foto: FIP.

Apotekarprofil får tungt uppdrag i FIP

Lars-Åke Söderlund, tidigare i Apotekarsocietetens styrelse, får tungt uppdrag i global farmaciorganisation.

5 sep 2018, kl 10:27
0

Annons

Ulf Janzon. Foto: MSD.

UPPDATERAD. Under den pågående internationella farmacikongressen FIP i Glasgow i Skottland valdes svenske Lars-Åke Söderlund till ny president för organisationens sektion för öppenvårdsfarmaci. Uppdraget sträcker sig fram till och med 2022.

FIP, som står för International pharmaceutical federation, är en global organisation som representerar cirka fyra miljoner farmaceuter och forskare inom farmaci runt om i världen med syfte att stödja den farmaceutiska professionen.

Lars-Åke Söderlund är till vardags hemmahörande på Apoteket AB och har varit ledamot i Apotekarsocietetens styrelse under ett flertal år.

Under FIP utsågs även apotekaren Ulf Janzon till ny president, men för sektionen för industrifarmaci, där han tidigare varit sekreterare. Uppdraget sträcker sig till och med 2022. Ulf Janzon har tidigare arbetat som policy- och kommunikationsansvarig på läkemedelsbolaget MSD.

Under kongressen fick Ulf Janzon även motta utmärkelsen FIP Fellowship, som delas ut till medlemmar i organisationen som på olika sätt har utmärkt sig vetenskapligt och ledarskapsmässigt samt verkat för organisationens bästa.

Texten är uppdaterad med information om Ulf Janzons nya uppdrag som president för sektionen för industrifarmaci.